Gendannelse og stigning af e-mail-ekstruktions-svindel

Posted by Mike hurley on

Næsten 300 millioner extortion-e-mails blev blokeret af Symantec i de første fem måneder af 2019.
En e-mail ankommer i din indbakke med et af dine gamle adgangskoder på emnelinjen. Din nysgerrighed er pikeret, og du klikker på meddelelsen, kun for at opdage, at nogen angiveligt har hacket dit webcam og registreret, at du engagerede dig i nogle intime handlinger, og de truer nu med at sende denne optagelse til alle på din kontaktliste. Hvis du imidlertid sender den anonyme afpresser et par hundrede dollars i bitcoins, lover de, at ingen vil se de pinlige optagelser.

Dette er en situation, som mange mennesker befandt sig i i det sidste år, da vi var vidne til en genoplivning og udvikling i e-mail-afpresningssvindel, hvilket er nøjagtigt, hvordan de lyder som: svindel-e-mails, der forsøger at afvise kontanter fra ofre. Disse former for svindel har eksisteret i mange år, men scenariet, der er skitseret ovenfor - ofte omtalt som en "sextortion" -svindel - er en af ​​de vigtigste typer af afpresningssvindel, som vi er begyndt at se oftere igen siden omkring midten af ​​2018.

Når vi ser på antallet af denne slags svindel, der er blevet blokeret af Symantec siden begyndelsen af ​​dette år, kan vi se, at tendensen går opad, med en pigge synlig i en to-ugers periode i februar, især bemærkelsesværdig.

Figur 1. E-mail-adresser med udvindingsvindel blokeret af Symantec mellem januar og maj 2019
Figur 1. E-mail-adresser med udvindingsvindel blokeret af Symantec mellem januar og maj 2019
Mellem 1. januar og 29. maj 2019 blev knap 289 millioner af disse typer e-mails blokeret af Symantec-teknologier. Lidt over 85 millioner af disse e-mails (næsten 30 procent) blev blokeret i løbet af denne 17-dages periode i februar, da vi så en stor stigning i disse typer svindel. Vi så ikke bare en stigning i en bestemt type svindel i denne periode, men en bølge i et par forskellige variationer af e-mails med afpresningssvindel, herunder:

Engelsk sprog: Almindelig tekst, ingen URL i kroppen
Bomben trussel tema
Brug af PNG- og JPEG-billeder: E-mail har en PNG- eller JPEG-vedhæftet fil, der indeholder Bitcoin-tegnebog-adressen
Brug af PDF-vedhæftet fil: Mønte-tegnebog-adresse, der findes i PDF-filen
Brug af SegWit Bitcoin-adresse
Du kan købe symantec og Norton-produkter på takprice.com

Ref


dele denne post← gamle post nyeste post →

 undefined