New Avast CEO Ondrej Vlcek ser fremad!

Posted by Mike hurley on

Hvad er øverst på din to-do liste som ny administrerende direktør i Avast?

Der er virkelig tre ting, som succesfulde CEO'er gør: Sæt strategien, målet, visionen; arbejde internt med executive-teamet for at skabe virksomhedskulturen og gøre miljøet tilfredsstillende og arbejde eksternt med investorer og pressen. Tidligere har jeg arbejdet meget på første og anden, men ikke så meget på den tredje. Det, jeg skal gøre mere, gør mig mere synlig udadtil. Jeg tror, ​​at alle tre er lige så vigtige.

Du er lidt af en usædvanlig administrerende direktør, fordi du startede i denne branche som praktikant. Du kan kode på flere forskellige sprog. Du har arbejdet på forskellige mobile platforme. Tror du det giver dig et godt perspektiv på cybersikkerhedsbranchen?

Jeg tror, ​​at mange teknologiske virksomheder vil have topmæglere, der er ingeniører ved træning. Det giver god mening, da teknologibranchen fokuserer mere på innovation og hardcore-teknologi i produktet. Hvis du kigger på Microsoft og Google, er det to store tech virksomheder med administrerende direktører, der er ingeniører ved uddannelse - og der er mange flere. Forhåbentlig kan jeg også levere det med min baggrund. At have 20 års erfaring i denne industri, der starter på det laveste niveau, giver mig ret godt indblik i, hvad vi skal bygge.

Du har sagt, at den næste store ting for cybersikkerhedsindustrien er den dybe udfordring at sikre tingets internet. Har virksomheder og forbrugere brug for at se det store billede? Hvordan det?

Jeg ser IoT som en smule af en tikkende bombe - især på forbrugersiden. Der er noget, der ændrer sig på det overordnede internetlandskab: Størstedelen af ​​enheder, der er forbundet til internettet, er ikke computere og ikke mobiltelefoner. De er klare enheder, fra kaffemaskiner til smarte tv'er. Og mens folk ikke har tendens til at tænke på dem som computere, er de meget - men ofte med en brudt arkitektur, når det kommer til sikkerhed. De har sårbare operativsystemer med arvskode, ukrypterede kommunikationsprotokoller og alle andre sårbarheder, som bærbare computere og andre computere havde for 10 eller 20 år siden. Det er et stort problem for vores branche, fordi det skaber en enorm angreb overflade for de onde. Det er lettere for dem at hakke disse enheder frem for bærbare computere og mobiler. Vi får se flere og flere af det, da pc'er bliver mere sikre og sårbare. IoT-enheder er mere udbredt.

"Der er noget, der skifter på det overordnede internetlandskab: De fleste enheder, der er forbundet til internettet, er ikke computere og ikke mobiltelefoner."

Det, vi har bygget på Avast i næsten de sidste tre år, er en løsning, der er specielt designet til at hjælpe folk med dette. Det er et netværksbaseret sikkerhedsmodul baseret på, hvad der skete på virksomhedssiden. Vi opdagede, at virksomhederne har brug for beskyttelse ikke kun på endepunkter som laptops og mobiltelefoner, men også på netværksniveau for at se, hvad der foregår på tværs af hele virksomheden. Vi bringer den samme tilgang til forbrugerrummet - netværksniveau sikkerhed, der beskytter alt online i deres hjemmedatamaskiner og også ioT-enheder.

Udfordringen er, hvordan gør du det praktisk nok, at folk rent faktisk bruger det? På virksomhedssiden har du måske et helt team af it-fagfolk, men på forbrugersiden har du almindelige mennesker, der bare prøver at bruge deres "smarte" enheder. Så et forbrugernetmodul skal bygges med brugervenlighed i tankerne først og fremmest.

Folk vil altid handle sikkerheden for nemheds skyld. Hvis det ikke er praktisk nok, hvis det ikke er nemt at bruge, hvis det på nogen måde forstyrrer deres dagligdag, vil de slippe af med det. Vores vision er, at dette produkt skal være temmelig selvforsynende i den forstand, at du installerer det, og det fungerer hovedsageligt alene. Hvis du ønsker at du kan se på det, skal du kontrollere interessante statistikker om dit netværk, konfigurere det efter eget valg, men du behøver ikke.

Som chef for et globalt cybersikkerhedsfirma tror du det internationale samarbejde mellem virksomheder, nationer og retshåndhævelse er vigtigt for at stoppe store trusler som WannaCry?

Ud fra perspektivet af at køre globale hold og have folk i forskellige lande ser jeg regeringens samarbejde som stadig meget fragmenteret. For eksempel har de fleste lande i EU deres egen dagsorden, deres egne landsdækkende myndigheder. Der er nogle retshåndhævende myndigheder som FBI og Europol, der deler nogle af de samme cybersikkerhedsmål, og disse cybersikkerhedsmål synes at gå højere og højere op på listen over prioriteter. Men der er stadig meget plads til forbedring, når det gælder samarbejde mellem disse myndigheder og cybersikkerhedsindustrien.

En ny rapport fra Avast Business viser, at mange mennesker undgår sikkerhedsopdateringer, fordi advarsler, der fremkalder frygt, ikke er effektive. Folk er blevet vant til skræmmende advarsler om, hvad der kunne ske, hvis de ikke gør dette eller det. Har cybersikkerhedseksperter brug for at gøre et bedre arbejde

ref.avast.com


dele denne post← gamle post nyeste post →

 undefined