Samsung i varmt vand over splashy australske telefonannoncer

Posted by Mike hurley on

Verdens største smartphone maker vidste ikke eller testede på nogen måde effekterne af udsættelse for pool eller saltvand på sine telefoner, da annoncer viste dem helt nedsænket, siger den australske konkurrencemyndighed og forbrugerkommission (ACCC).

Sagen er den første indleveret af en stor regulator og kan resultere i flere millioner bøder. Det fokuserer på mere end 300 reklamer, hvor Samsung viste sine Galaxy-telefoner, der bruges i bunden af ​​svømmebassiner og i havet.

"ACCC hævder, at Samsungs annoncer falsk og vildledende repræsenteres. Galaxy-telefoner ville være egnet til brug i eller for eksponering for alle typer vand ... da dette ikke var tilfældet, sagde ACCC-formand Rod Sims i en redegørelse på torsdag.

Samsung sagde det stod ved dets reklame, fulgte australsk lovgivning og ville forsvare sagen.

Den sydkoreanske elektronikgigant har brugt meget på reklamer for at genopbygge offentlig tro på sine premium smartphones efter den kostbare tilbagekaldelse af sine brandhæmmende Galaxy Note 7-enheder i 2016.

Det skyldes, at der offentliggøres foreløbige kvartalsindtjening på fredag, hvor det i vid udstrækning forventes at markere et overskudsspring på grund af fald i chippriserne.

VARMT VAND
Samsungs vandbestandighedskrav kom under kraftig kontrol allerede i 2016, da indflydelsesrige amerikanske magasiner Consumer Reports sagde, at Galaxy S7-telefonen - der ser ud til at være dunked i en tank i reklamer - havde mislykket en nedsænkningstest.

Virksomheden tilskrev det for en fabrikationsfejl, der påvirker et lille antal telefoner, som det snart fikset. Men kunder online fortsatte rapportering problemer, forum kommentarer viser.

Nogle forbrugere beskadigede deres telefoner, da de udsatte dem for vand, og Samsung havde nægtet at respektere garantibetingelser, sagde ACCC i retssagen, selvom Samsung sagde, at det overholdt alle sine garantibeskyttelser i henhold til australsk lovgivning.

Regulatoren sagde også, at Samsungs råd til nogle brugere af Galaxy-modellerne, at telefonerne ikke var egnet til strand- eller poolbrug, foreslog, at firmaet betragtes som vand, kunne forårsage skade.

"Samsung viste Galaxy-telefonerne, der blev brugt i situationer, de ikke skulle være for at tiltrække kunder," sagde Sims.

"Samsungs annoncer tror vi, nægtede forbrugerne et velinformeret valg og gav Samsung en urimelig konkurrencefordel."


ACCC hævder lovbrud opstod i mere end 300 reklamer. Hvis det godtgøres, kan hver overtrædelse efter 1. september 2018 bøde op til A $ 10 mio. ($ 7 mio.), Tredobbelt fordelene ved adfærden eller så meget som 10% af den årlige omsætning.

Overtrædelser inden 1. september 2018 kan tiltrække straffe så højt som A $ 1,1 millioner. Rival Sony afviklede en amerikansk klasse handling over lignende krav til sin Xperia smartphone rækkevidde i 2017, lovende restitutioner, hvor telefonerne havde mislykkedes.

dele denne post← gamle post nyeste post →

 undefined