Skole sikkerhed.

Posted by Mike hurley on

Lær din skoles politik vedrørende elevernes computere og mobile enheder, advar dine børn om phishing og vær opmærksom på offentlig Wi-Fi.

Tabletter, smartphones, laptops, adaptere og Bluetooth-enheder findes altid på indkøbslisterne til skolen.

Men der er ingen måde at kigge på, at teknologi er en meget større del af vores børns liv, end det var for de fleste af os, da vi var deres alder. Uanset om dit barn er klar til at studere i gymnasiet eller flyve coop til college, er der en god chance for at de vil tage udstyr med dem.

Overvej at pepre med nogle af disse bedste praksis inden for cybersikkerhed blandt de visdomsknudder, du tilbyder inden din første skoledag:

1. Gør dig bekendt med skolens enhedspolitikker
Denne er mere til forældre (og universitetsstuderende). De fleste undervisere anerkender og accepterer teknologiens rolle i læring, men ikke alle uddannelsesinstitutioner tager den samme tilgang til enhedsstyring.

Nogle offentlige skoler prioriterer at sætte bærbare computere eller tablets i hænderne på enhver studerende. Andre kan leje enheder ud, eller tillade studerende at medbringe deres egne enheder til læringsformål.

Uanset hvad, så sørg for, at du er opdateret om din skoles enhedspolitik. For det første skal du finde ud af, om der er nogen begrænsninger i enhedsbrug for at undgå konfiskation. Hvis skolen leverer enheden, skal du spørge, om du er ansvarlig for at installere cybersecurity-software, downloade visse apps, have en sikkerhedskopi af data osv.

Det skader heller aldrig at spørge skolen, hvad de skal gøre for at holde børnene trygge online (her er vores sikkerhedsanbefalinger til nysgerrige børn).

2. Phishing: Den anden 'fremmede fare'
Fra e-mail-konti til sociale medier vil dine børn uundgåeligt komme i kontakt med phishing-svindel på et tidspunkt. Disse manipulerende eller bedragrige meddelelser narrer brugerne til at give væk følsomme oplysninger og downloade malware.

Sociale medieplatforme og e-mail-udbydere er blevet bedre til at markere og sætte phishing-forsøg i karantæne, men det er stadig vigtigt at gøre dine børn opmærksomme på deres eksistens og hvordan man kan se dem. Det betyder at opmuntre dem til ikke at deltage i samtaler med fremmede online. Hvis du er i online spil eller er aktiv i et andet digitalt samfund, kan de allerede være i kontakt med fremmede. I det tilfælde skal du bede dem om ikke at give personlige oplysninger. Bed dem om at undgå at klikke på links eller downloade vedhæftede filer fra ukendte afsendere. Vær forsigtig mod at svare på e-mails, der bruger presserende sprog ("Nulstil din adgangskode NU !!") eller har mange stavefejl.

Phishing-svindel som falske kuponer og upålidelige links til e-mails, der lover "store besparelser", er fremtrædende i shoppingsæsonen bag skolen. Så vær opmærksom.

3. Har en sikkerhedskopi
Lad os sige, at din gymnasiestudent får ransomware på sin bærbare computer. Først kan du bede dine børn om ikke at betale løsepenge i denne situation, fordi der ikke er nogen ære blandt tyve. Hvem siger, at de ikke holder ord?

Du kan bede dine børn om at oprette sikkerhedskopieringsversioner af nøgledokumenter. Og hvis de ikke ved hvordan, så hjælp dem. Opmuntr dem til at gemme vigtige dokumenter (college-essays, hjemmearbejdeopgaver) i skyen. Google Drive, Apple, DropBox og andre tilbyder gratis og billige sikre lagringsmuligheder.

4. Offentlig Wi-Fi: Det er alle der kommer ind her
Sørg for, at dine børn ved, at “gratis” Wi-Fi altid er gratis. Din grundskoleelev bringer måske hendes bærbare computer ned på gaden for at skrive et research-papir, men din 16-årige, der for nylig fik sit kørekort, kan måske.

Mennesker i midten-angreb og falske Wi-Fi-hotspots, der siger som et Starbucks-netværk, kan let føre til datatyveri. Opmuntr dine børn (og andre voksne for den sags skyld) til at holde sig uden for den offentlige Wi-Fi. Og hvis de skal bruge offentlig Wi-Fi, skal du opfordre dem til at bruge et virtuelt privat netværk (VPN).

5. Opbevar dine adgangskoder for dig selv
Krævede adgangskoder, flertal. Hver konto, som dine børn opretter, bruger ideelt set en unik adgangskode, fortrinsvis en, der er 15 tegn lang og indeholder tal og specialtegn (læs mere om den bedste praksis for adgangskode her).

Vi er klar over, at man skal huske meget, men hvis en adgangskode bliver hacket, følger alle adgangskoder med dem. Vi anbefaler at bruge en gratis adgangskodemanager for at gøre det lettere at holde styr på dem.

Andre adgangskodetips:

Forsigtighed mod at dele adgangskoder med venner.
Opmuntr børnene til at låse deres enheder med et fingeraftryk eller ansigtsscanning, når indstillingen er tilgængelig.
Overvej fysiske adgangskoder - det vil sige kabellåse for at holde bærbare computere sikre.
6. Tal med ærligheden om cyberansvar
Forældre giver børn ofte apparater, så de kan lave deres hjemmearbejde, arbejde på skoleprojekter og samarbejde med andre studerende. Digitale enheder hjælper også studerende med at lære mere om teknologi, der er blevet integreret i at fungere i samfundet.

Stadig vil børn bruge deres enheder til underholdning og andre funktioner, der strækker sig ud over skolen. Forældrekontrol også.

Re.Avast.com

Takprice.com har avast produkter mere bedste pris.


dele denne post← gamle post nyeste post →

 undefined